fbpx Skip to main content

Zorg Thuis bij Dementie

Met het juiste advies en passende ondersteuning helpen we u regie te houden over uw eigen leven. Samen zorgen we ervoor dat u zo plezierig, veilig en zelfstandig mogelijk kunt wonen in uw eigen huis.

Thuiszorg bij geheugen-problematiek en dementie

Thuiszorg bij geheugenproblematiek en dementie wordt verleend door een gespecialiseerd thuiszorgteam van vaste zorgkundigen en verpleegkundigen. Een klein team van mensen met wie u snel vertrouwd zult raken. Het team kan u onder andere ondersteunen en begeleiden bij het aanleren van vaardigheden om om te gaan met geheugenproblematiek en beginnende dementie. Zo helpen ze u om de dag te structureren en om zelf uw dagelijkse dingen te blijven doen. Op deze manier behoudt u langer uw eigen vaardigheden en kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Op het moment dat u (of uw omgeving) gedragsverandering bij uzelf  bemerkt, is het goed om een oriënterend gesprek aan te vragen met de wijkverpleegkundige. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Wat is dementie?

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. Wat is dementie? En wat is de ziekte van Alzheimer? Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarvan de meest voorkomende de ziekte van Alzheimer is. Mocht u meer willen weten over dementie, dan bevelen we de website van Alzheimer Nederland bij u aan.

Voordelen van verpleging door het Ariane Zorg wijkteam

  • Uw wensen en mogelijkheden centraal
  • Steeds dezelfde vertrouwde gezichten bij u thuis
  • Complexe zorg, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of terminale zorg
  • Mogelijkheden voor 24-uurs zorg
  • Ariane Zorg is 24/7 bereikbaar en kan, eventueel in samenwerking met geselecteerde partners, 24 uur per dag zorg leveren.

Kosten

In veel gevallen wordt alles vergoed, maar er kan sprake zijn van een eigen bijdrage of eigen risico. De wijkverpleegkundige kan u informeren over de verschillende financieringen en adviseren wat in uw situatie de beste optie is. Samen met u zal de wijkverpleegkundige bepalen welke zorg u nodig heeft en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, ook door eventuele inschakeling van familie en betrokkenen uit uw eigen sociale netwerk.

Meer informatie of aanmelden voor verpleging bij u thuis?

U kunt het wijkteam bereiken via de Klantenservice op telefoonnummer 085 200 63 31. De (wijk)verpleegkundige neemt dan contact met u op voor een afspraak bij u thuis. U bespreekt bij u thuis met iemand van het wijkteam wat u wilt. Samen met u bekijkt het wijkteam wat er mogelijk is. Ze luisteren naar wat u belangrijk vindt. Zodat de ondersteuning altijd precies past bij uw wensen.

Enkele jaren ervaring en altijd zorg die bij u past

Wij staan voor enkele jaren ervaring in de thuiszorg en aanvullende dienstverlening in de Amsterdam en omstreken. Verandert uw situatie in de toekomst, waardoor u niet meer thuis kunt blijven wonen? Of heeft u tijdelijk intensievere zorg nodig? Ook dan kunt u bij Ariane Zorg terecht. Uw wijkteam vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Heeft u zorg nodig?

Onze specialisten vertellen u graag meer over onze dienstverlening. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op