iso9001

Wij zijn ISO gecertificeerd

WLZ PGB Thuiszorg

In de wereld van thuiszorg en langdurige ondersteuning komen regelmatig termen voor die mogelijk onbekend zijn. Twee cruciale begrippen zijn de Wet langdurige zorg (WLZ) en het persoonsgebonden budget (PGB). Deze post fungeert als een gids om deze concepten te verhelderen en te laten zien hoe ze kunnen bijdragen aan het behoud van zelfstandigheid bij thuiszorg.

Wat is de Wet langdurige zorg (WLZ)?

De Wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen met een ernstige beperking of aandoening die voortdurend intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Dit varieert van ouderen met gevorderde dementie tot jongeren met een zware lichamelijke of verstandelijke handicap. Naast medische zorg omvat de WLZ ook persoonlijke verzorging en ondersteuning in het dagelijks leven.

Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een toegewezen budget van de overheid waarmee men zelf zorg, begeleiding, hulpmiddelen of voorzieningen kan inkopen. In tegenstelling tot zorg in natura, waarbij de zorginstelling de zorg bepaalt, biedt een PGB de vrijheid om zelf zorgverleners te kiezen en de zorg te regelen volgens de eigen voorkeuren.

De Combinatie van WLZ en PGB in Thuiszorg: Vrijheid en Flexibiliteit

De combinatie van WLZ en PGB biedt een unieke kans voor mensen met langdurige zorgbehoeften om zelfstandig thuis te blijven wonen. Met een PGB binnen de WLZ kunt u zelf zorg inkopen die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dit betekent dat u kunt kiezen wie u helpt bij dagelijkse taken, op tijden die u het beste uitkomen.

Zorg op Maat

Een PGB stelt u in staat om zorg op maat te regelen, zoals specifieke verzorgingstaken, begeleiding bij activiteiten buitenshuis of gespecialiseerde verpleegkundige zorg. Hiermee kunt u ondersteuning kiezen die echt bij uw levensstijl en behoeften past.

Verantwoordelijkheid

Het beheren van een PGB vereist een zekere mate van verantwoordelijkheid. U bent zelf verantwoordelijk voor administratieve taken zoals het afsluiten van contracten met zorgverleners, het bijhouden van administratie en het verantwoorden van bestedingen aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Conclusie

Het gebruik van een PGB binnen de WLZ voor thuiszorg biedt mensen met langdurige zorgbehoeften een prachtige kans om de regie over hun eigen leven te behouden. Het biedt flexibiliteit om zorg te ontvangen die past bij hun persoonlijke situatie en voorkeuren. Echter, het vereist ook een actieve rol in het beheer en de organisatie van deze zorg. Voor meer informatie over WLZ, PGB of thuiszorgopties, kunt u contact opnemen met uw lokale zorgadviseur of ons bellen op 085-2006331 of vul het contactformulier hieronder in.

Cliënten Geholpen
0 +
Huisbezoeken per Maand
0 +
Zorgprofessionals
0 +
Klanttevredenheidsscore
0 %
Ontdek hoe wij het verschil maken in het leven van onze cliënten

Wat Onze Cliënten Zeggen

Ariane Zorg in Amsterdam zet zich met hart en ziel in voor excellente thuiszorg. Onze cliënten waarderen de persoonlijke benadering en professionaliteit van ons team. Lees hier hun verhalen en ontdek het verschil dat wij maken.

hazzmeholland
Read More
Ik was bij een oudere vriend Hans en toen kwam de thuiszorg Rahila binnen Wat een vriendelijk en plezierige jonge vrouw .. Hans was haar 12e adres van de ochtend .. Diep diep respect .. en voor iedereen die moppert over onze zorg .. dit gebeurt er dus ook !!! Succes en bedankt Rahila !
Ilkan Batur
Read More
De zorg en ondersteuning die we van deze thuiszorginstelling hebben ontvangen, was werkelijk super. Het personeel was vriendelijk, begripvol en bovenal deskundig. Ze hebben ons gezin door een moeilijke tijd heen geholpen met een zorgzaamheid die ver boven onze verwachtingen uitsteeg. Bedankt!! Zeker een aanbeveling waard.
Sumaya Hassan
Read More
Fijne werkplek en veel ervaring opgebouwd. Hele aardige mensen , goeie communicatie. Geweldig!
Marianne Joanknecht
Read More
Fantastische, zorgzame, thuiszorg. Kunnen op korte termijn schakelen, zijn betrouwbaar en deskundig!
Shadia Loukan
Read More
Zeker een aanrader wat de thuiszorg betreft. De zorgvragers in dit bedrijf komen altijd op nummer 1 te staan en dat is het enige wat telt. Ariane Zorg hartje Amsterdam
Lil Ou
Read More
Fijne thuiszorg in Amsterdam!
Jale Kaplan
Read More
Top mensen en een goede service!
Previous
Next

Neem Contact Op Met Ariane Zorg

 

Contactformulier

Aanmelden voor Zorg

  1. Vul het formulier in
  2. Persoonlijk gesprek: Wij bellen u voor een grondige bespreking van uw behoeften.
  3. Zorg op maat: Samen vinden we de juiste zorgoplossing voor u.

Vul Jouw Gegevens In