iso9001

Wij zijn ISO gecertificeerd

Wanneer Recht Op Thuiszorg

Alles wat u moet weten over thuiszorg in Nederland

Thuiszorg speelt een cruciale rol in de ondersteuning van mensen die zorg nodig hebben in hun eigen vertrouwde omgeving. Of het nu gaat om ouderen, mensen met een handicap of personen die herstellen van een operatie, thuiszorg biedt essentiële diensten die het mogelijk maken langer zelfstandig te wonen. In deze blogpost verkennen we wat thuiszorg inhoudt, wie er recht op heeft, en hoe men deze kan aanvragen.

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg omvat een breed scala aan diensten die bij mensen thuis geleverd worden om hen te ondersteunen in hun dagelijks leven. Deze diensten kunnen variëren van persoonlijke verzorging, zoals hulp bij wassen en aankleden, tot verpleging, zoals wondverzorging of het toedienen van medicatie. Ook huishoudelijke hulp, zoals schoonmaken en koken, valt onder thuiszorg.

Wie komt in aanmerking voor thuiszorg?

Thuiszorg is beschikbaar voor iedereen die om medische redenen ondersteuning nodig heeft thuis. Dit omvat:

 • Ouderen die ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te blijven wonen.
 • Personen met fysieke of mentale beperkingen.
 • Mensen die herstellen van een ziekenhuisopname of operatie.
 • Chronisch zieken die continu zorg of toezicht nodig hebben.

Wetgeving en financiering

In Nederland wordt thuiszorg geregeld door verschillende wetten, waaronder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz). De toegang tot thuiszorg en de financiering ervan hangen af van de persoonlijke situatie van de zorgvrager en de aard van de benodigde zorg.

 • Wmo: Voor ondersteuning zoals huishoudelijke hulp en sommige vormen van begeleiding. Dit wordt gefinancierd door Gemeente.
 • Zvw: Voor medische zorg thuis door een verpleegkundige of verzorgenden. De persoonlijke verzorging valt ook hieronder. Dit wordt gefinancierd de basisverzekering. 
 • Wlz: Voor intensieve zorg en toezicht 24 uur per dag. Voornamelijk e mensen met een vorm van dementie hebben recht op WLZ. Dit wordt gefinancierd door de staat. 

Het aanvraagproces

 1. Zorgbehoefte vaststellen: Het proces begint meestal met een gesprek met een huisarts of een andere medische specialist die de zorgbehoefte kan beoordelen.

 2. Contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente: Voor Wmo-zorg dient men contact op te nemen met de gemeente, die een keukentafelgesprek zal organiseren om de behoeften te bespreken.

 3. Aanvragen van een indicatie: Voor zorg vanuit de Zvw heb je een wijkverpleegkundige voor een indicatie. 

 4. Aanvragen van een indicatie: Voor zorg vanuit de Wlz moet er een indicatie gesteld worden door CIZ. 
 5. Zorgverlening regelen: Nadat de indicatie is afgegeven, kunt u zorg inzetten via een thuiszorgorganisatie.

Conclusie

Thuiszorg is een waardevolle dienst die mensen helpt om zelfstandig en met waardigheid in hun eigen huis te blijven wonen. Door te begrijpen hoe het systeem werkt

Contact Opnemen

Geïnteresseerd in meer informatie over Thuiszorg Innovatie Amsterdam? Neem contact met ons op via 085 200 63 31 of vul ons online contactformulier in. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen hoe deze innovaties de zorg voor u of uw geliefden kunnen transformeren.

Cliënten Geholpen
0 +
Huisbezoeken per Maand
0 +
Zorgprofessionals
0 +
Klanttevredenheidsscore
0 %

Ontdek hoe wij het verschil maken in het leven van onze cliënten

Wat Onze Cliënten Zeggen

Ariane Zorg in Amsterdam zet zich met hart en ziel in voor excellente thuiszorg. Onze cliënten waarderen de persoonlijke benadering en professionaliteit van ons team. Lees hier hun verhalen en ontdek het verschil dat wij maken.

hazzmeholland
Read More
Ik was bij een oudere vriend Hans en toen kwam de thuiszorg Rahila binnen Wat een vriendelijk en plezierige jonge vrouw .. Hans was haar 12e adres van de ochtend .. Diep diep respect .. en voor iedereen die moppert over onze zorg .. dit gebeurt er dus ook !!! Succes en bedankt Rahila !
Ilkan Batur
Read More
De zorg en ondersteuning die we van deze thuiszorginstelling hebben ontvangen, was werkelijk super. Het personeel was vriendelijk, begripvol en bovenal deskundig. Ze hebben ons gezin door een moeilijke tijd heen geholpen met een zorgzaamheid die ver boven onze verwachtingen uitsteeg. Bedankt!! Zeker een aanbeveling waard.
Louise Stuart
Read More
Piet Benschop
Read More
enthousiate medewerkers
Sumaya Hassan
Read More
Fijne werkplek en veel ervaring opgebouwd. Hele aardige mensen , goeie communicatie. Geweldig!
Marianne Joanknecht
Read More
Fantastische, zorgzame, thuiszorg. Kunnen op korte termijn schakelen, zijn betrouwbaar en deskundig!
Shadia Loukan
Read More
Zeker een aanrader wat de thuiszorg betreft. De zorgvragers in dit bedrijf komen altijd op nummer 1 te staan en dat is het enige wat telt. Ariane Zorg hartje Amsterdam
Lil Ou
Read More
Fijne thuiszorg in Amsterdam!
Jale Kaplan
Read More
Top mensen en een goede service!
Previous
Next

Neem Contact Op Met Ariane Zorg

 

Contactformulier

Aanmelden voor Zorg
 1. Vul het formulier in
 2. Persoonlijk gesprek: Wij bellen u voor een grondige bespreking van uw behoeften.
 3. Zorg op maat: Samen vinden we de juiste zorgoplossing voor u.
Vul Jouw Gegevens In