fbpx

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd

Als u op zoek bent naar thuiszorg, dan heeft u waarschijnlijk al gehoord van reguliere en particuliere thuiszorg. Maar wat is het verschil tussen deze twee soorten thuiszorg? In dit blogbericht zullen we het verschil uitleggen en de voordelen van elke soort thuiszorg bespreken.

Reguliere thuiszorg

Reguliere thuiszorg wordt vaak vergoed door de zorgverzekering en wordt geleverd door de gemeente. Deze zorg wordt vaak verleend aan mensen die extra hulp nodig hebben bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals wassen, aankleden en eten. Reguliere thuiszorg wordt vaak geleverd door professionele verzorgenden en verpleegkundigen.

Voordelen van reguliere thuiszorg:

  • Het wordt vaak vergoed door de zorgverzekering
  • De gemeente regelt de zorg, dus er is geen extra administratie nodig
  • Er is vaak een brede selectie van zorgverleners beschikbaar

Particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg wordt geleverd door particuliere organisaties of zelfstandige zorgverleners. Deze zorg wordt vaak verleend aan mensen die extra hulp nodig hebben bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals wassen, aankleden en eten. Particuliere thuiszorg wordt vaak geleverd door professionele verzorgenden en verpleegkundigen.

Voordelen van particuliere thuiszorg:

  • Er is vaak meer flexibiliteit in de zorg, zoals aangepaste tijden en locaties
  • Er is vaak meer keuze in zorgverleners, waardoor de cliënt een zorgverlener kan kiezen die het beste bij hem of haar past
  • Particuliere thuiszorgorganisaties, zoals Ariane Zorg, hebben vaak extra diensten, zoals een 24/7 bereikbaarheid

Welke soort thuiszorg is het beste voor u?

Het hangt af van uw specifieke situatie welke soort thuiszorg het beste voor u is. Als u een vergoeding van de zorgverzekering wilt, dan is reguliere thuiszorg de beste keuze. Als u echter meer flexibiliteit en keuze in zorgverleners wilt, dan is particuliere thuiszorg misschien een beter optie.

Ted

Leave a Reply

Aanmelden voor Zorg

  1. Vul het formulier in
  2. Persoonlijk gesprek: Wij bellen u voor een grondige bespreking van uw behoeften.
  3. Zorg op maat: Samen vinden we de juiste zorgoplossing voor u.

Vul Jouw Gegevens In